BOA Club & Lounge ​is a new​ ​expat destination​ ​in​ ​Shekou,​ ​the​ ​most international district​ of​ ​Shenzhen,​ ​China. It was designed to be an elegant​ ​interior​ ​reflecting​ ​a​ ​fusion​ ​of Japanese​ ​and​ ​Western​ ​cultures.​ ​A​ ​warm​ ​atmosphere​ ​accentuated​ ​by​ ​earth​ ​tones​ ​can​ ​be​ ​felt across​ ​the​ ​four​ ​sections​ ​including​ ​a​ ​lounge,​ ​bar,​ ​terrace​ ​and​ ​club.​ ​Our​ ​purpose​ ​was​ ​to​ ​surround guests​ ​with​ ​an​ ​earthy​ ​ambience​ ​while​ ​maintaining​ ​a​ ​sense​ ​of​ ​luxurious​ ​comfort.​ ​High​ ​quality materials​ ​such​ ​as​ ​dark​ ​jade-colored​ ​marble,​ ​brass​ ​accents​ ​and​ ​terrazzo​ ​tiles​ ​complemented​ ​the earthy​ ​atmosphere​ ​with​ ​a​ ​high-end​ ​touch.

Area: 660 sq.m.

Location: Shenzhen, China

Status: Completed in 2017

Floor Plan
Materials for the Lounge area
Bar in the Lounge area

Guests​ ​in​ ​the​ ​lounge​ ​area​ ​ ​be​ ​seated​ ​on​ ​olive-colored​ ​velvet​ ​sofas​ ​in​ ​both​ ​the​ ​main lounge​ ​area​ ​and​ ​VIP​ ​sections. A​ ​divider​ ​patterned​ ​with​ ​leaf​ ​stenciled​ ​marks​ ​the​ ​boundary​ ​between​ ​the​ ​bar​ ​and​ ​lounge​ ​area, providing​ ​lounge​ ​guests​ ​with​ ​a​ ​secluded​ ​space​ ​away​ ​from​ ​the​ ​bar.

Sashimi bar at the Lounge area
Sashimi bar at the Lounge area
Lounge area
Terrace
VIP Lounge
VIP Lounge
Bathroom
Female and Male bathrooms with infinity mirrors
Night Club Material Board
Night Club Bar
Night Club
VIP booths in the Night Club
DJ Booth

The​ ​design​ ​of​ ​Boa​ ​Club​ ​involves​ ​distinctive​ ​markings​ ​of​ ​a​ ​snake,​ ​which​ ​was​ ​woven​ ​throughout the​ ​Japanese-Western​ ​theme.​ ​Thus,​ ​as​ ​a​ ​focal​ ​point,​ ​a​ ​glass​ ​aquarium​ ​for​ ​housing​ ​a​ ​snake can​ ​be​ ​visible​ ​from​ ​both​ ​the​ ​bar​ ​and​ ​club​ ​section.​ ​The​ ​traditional​ ​rooftop​ ​tiles,​ ​gold​ ​mosaics and​ ​engraved​ ​concrete​ ​are​ ​incorporated​ ​in​ ​the​ ​material​ ​choices​ ​in​ ​order​ ​to​ ​depict​ ​the​ ​cryptic patterns​ ​of​ ​scaly​ ​ovals,​ ​diamonds​ ​and​ ​circles,​ ​known​ ​to​ ​characterize​ ​reptilian​ ​nature.

Inspired​ ​by​ ​the​ ​historical​ ​Chinese​ ​architecture,​ ​we recycled​ ​Chinese traditional​ ​roof​ ​tiles,​ ​reminiscent​ ​of​ ​ancient​ ​Hutong​ ​architecture,​ ​to​ ​be​ ​used​ ​as​ ​wall​ ​coverings. Terrazzo​ ​tiles​ ​and​ ​polished​ ​concrete​ ​were​ ​also​ ​used​ ​for​ ​walls,​ ​while​ ​oak​ ​wood​ ​siding​ ​and​ ​dark green​ ​marble​ ​completed​ ​the​ ​bar​ ​structure.

In​ ​keeping​ ​with​ ​the​ ​theme​ ​of​ ​Japanese​ ​design,​ ​the​ ​lounge​ ​includes​ ​an​ ​open​ ​sashimi​ ​bar​ ​to serve​ ​cold​ ​food​ ​on​ ​the​ ​higher​ ​table​ ​top​ ​for​ ​guests​ ​to​ ​choose​ ​and​ ​eat​ ​on​ ​the​ ​lower​ ​table​ ​top. Chinese​ ​traditional​ ​rooftop​ ​tiles​ ​make​ ​up​ ​the​ ​wall​ ​behind​ ​the​ ​chef,​ ​where​ ​Japanese​ ​drinks​ ​are ​displayed.​ ​Enlarged​ ​snakeskin​ ​patterns​ ​can​ ​be​ ​seen​ ​engraved​ ​into​ ​the​ ​existing​ ​cement walls​ ​behind​ ​the​ ​velvet​ ​seating​ ​in​ ​the​ ​lounge.​ ​An​ ​elegant​ ​arrangement​ ​of​ ​lights​ ​covered​ ​with gold​ ​elliptical​ ​lampshades​ ​encircle​ ​the​ ​existing​ ​central​ ​column,​ ​which​ ​is ​exposed​ ​as​ ​the essential​ ​element​ ​of​ ​the​ ​lounge.

A​ ​glass-covered​ ​terrace​ ​provides​ ​guests​ ​with​ ​an​ ​open​ ​space​ ​leading​ ​out​ ​to​ ​rooftop​ ​lounge where​ ​guests​ ​and​ ​staff ​can​ ​circulate​ ​without​ ​fear​ ​of​ ​rain.​ ​The​ ​terrace’s​ ​stone​ ​garden reflect​ ​the​ ​sacred​ ​simplicity​ ​of​ ​Japanese​ ​landscape​ ​design,​ ​creating​ ​a​ ​zen​ ​aesthetic​ ​for​ ​guests seeking​ ​a​ ​space​ ​for​ ​serenity.​ ​The​ ​terrace​ ​is​ ​covered​ ​with​ ​stone​ ​slab​ ​tiles,​ ​and​ ​given​ ​a​ ​warm ambience​ ​by​ ​lantern-shaped​ ​lights.​ ​A​ ​VIP​ ​room​ ​including​ ​a​ ​large​ ​meeting​/​ ​dining​ ​room​ ​and​ ​a smaller​ ​tearoom,​ ​where​ ​guests​ ​and​ ​celebrities​ ​can​ ​enjoy​ ​high-end​ ​service, or​ ​be​ ​privately​ ​interviewed​ ​in​ ​comfort.

The​ ​luxury​ ​bathroom​ ​became​ ​a​ ​central​ ​element​ ​to​ ​the​ ​lounge,​ ​which​ ​the​ ​owners​ ​regarded​ ​as​ ​an essential​ ​component​ ​of​ ​a​ ​guest’s​ ​experience​ ​at​ ​Boa.​ ​The​ ​bathroom’s​ ​walls​ are ​curvy and​ ​covered​ ​with​ ​a​ ​gold​ ​mosaic​ ​to​ ​mimic​ ​a​ ​stunning​ ​texture​ ​of​ ​the​ ​boa snake’s​ ​muscular​ ​body​ ​and fine,​ ​ornate​ ​skin.​ ​In​ ​each​ ​stall,​ ​an​ ​infinity​ ​mirror​ ​made​ ​of​ ​two​ ​mirrors​ ​and​ ​a​ ​circle​ ​of​ ​LEDs​ ​are placed​ ​on​ ​the​ ​inner​ ​side​ ​of​ ​each​ ​door,​ ​creating​ ​a​ ​tunnel-like​ ​illusion​ ​for​ ​guests​ ​to​ ​enjoy.

The​ ​club​ ​is​ ​soundproofed​ ​by​ ​3D​ ​isolation​ ​panels​ ​that​ ​deter​ ​echoes​ ​from​ ​occurring​ ​in​ ​a​ ​curved space.​ ​Gold​ ​mesh​ ​curtains​ ​between​ ​VIP​ ​sections​ ​allow​ ​for​ ​both​ ​separation​ ​and​ ​combination​ ​of different​ ​parties.​ ​In​ ​addition,​ ​they​ ​separate​ ​the​ ​VIP​ ​section​ ​from​ ​the​ ​DJ​ ​booth.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s